NA SNAZI CRVENI METEOALARM: U ovom delu Srbije moguće vrlo opasno vreme, izdato meteorološko upozorenje
Žena sa žutim kišobranom na vetru, Foto: Beta

UPOZORENJE

NA SNAZI CRVENI METEOALARM: U ovom delu Srbije moguće vrlo opasno vreme, izdato meteorološko upozorenje

Zbog jakih udara vetra, sutra je za Banat i Pomoravlje na snazi narandžasti meteoalarm, a za ostatak Srbije žut

Objavljeno:

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) i jutros je osvanulo upozorenje na olujnu košavu, zbog koje je 17. maja upaljen i crveni meteoalarm za Banat.

„U Vojvodini, Podunavlјu i Pomoravlјu košava će pojačavati danas (15.05.), a najjači udari vetra očekuju se sutra i u petak (16 – 17.05.), kada će na jugu Banata dostizati i oko 28 m/s (oko 100 km/h), a na području Beograda oko 17 m/s (odnosno 60 km/h). Za vikend kratkotrajno slablјenje vetra“, istakao je RHMZ u upozorenju.

Meteorološko upozorenje
Meteorološko upozorenjefoto: RHMZ

Zbog jakih udara vetra, sutra je za Banat i Pomoravlje na snazi narandžasti meteoalarm, a za ostatak Srbije žut.

Meteoalarm
Meteoalarmfoto: RHMZ

Crveni meteoalarm je na snazi 17. maja za Banat i upozorava na vrlo opasno vreme. „Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi“, savetuju iz Zavoda.

Meteo alarm
Meteo alarmfoto: RHMZ

Danas pre podne na jugozapadu, jugu, jugoistoku i istoku zemlјe, biće i mestimično sa kišom, koja se posle podne očekuje ponegde i u centralnim i zapadnim predelima. Lokalno se očekuju i plјuskovi sa grmlјavinom i količinom padavina od 10 do 30 mm, lokalno i više.

RHMZ
RHMZfoto: RHMZ

U ostalim krajevima ujutro i pre podne pretežno sunčano, a umereno naoblačenje koje će se posle podne i uveče sa zapada i jugozapada širiti ka Vojvodini tek će krajem dana i tokom noći ponegde usloviti kratkotrajnu kišu, saopštio je RHMZ.

Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno jak, jugoistočni, a na jugu Banata i sa udarima olujne jačine.

Najniža temperatura od 8 do 13, najviša od 17 stepeni na istoku i jugoistoku Srbije do 23 stepena na severu Vojvodine.

U Beogradu pretežno sunčano i vetrovito. Kasnije posle podne i uveče umereno naoblačenje, a kratkotrajna kiša očekuje se u toku noći. Vetar umeren i jak, jugoistočni. Najniža temperatura oko 13 stepeni, najviša dnevna oko 22 stepena.

Bonus video:

01:44

DETALJNA PROGNOZA NEDELJKA TODOROVIĆA ZA KURIR: Do petka pljuskovi, potom skok temperature pa opet kiša! U JUNU OČEKUJTE NEPOGODE?

(Espreso/Nova/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.